Egy jó lakberendező mindenre figyel!

Milyen egy jó lakberendező? Olyan, aki mindenre gondol. Jól ismeri a megbízók stílusát, igényeit és szokásait és mindezeket figyelembe véve választja meg a berendezési tárgyakat, dekorációs eszközöket. Van azonban egy olyan praktika, amit csak kevés lakberendező ismer, és legjobbak csak féltve őrzött titokként adják tovább.

Ez a titkos fortély pedig az illatok erejéhez köthető

Az illatok szinte minden ember számára fontosak még akkor is, ha nincsenek ennek tudatában. Genetikailag belénk van kódolva, hogy fogjuk az általuk küldött üzeneteket és reagáljunk rájuk. Vannak illatok, melyek vonzanak, akadnak olyanok, amik undort keltenek míg mások veszélyekre hívják fel a figyelmünket. És bizony vannak olyanok is, amik emlékeket csalnak elő. Az illatok olyan erősen hatással vannak ránk, hogy képesek teljesen megváltoztatni a hangulatunkat egyik percről a másikra.

De milyen a jó illat?

Mindenkinek más az igazán kellemes azonban vannak azért olyan alapok, amikkel az ember nem lőhet mellé. Nyilván egy rothadó hal szagú illatosító senkinek nem kellene viszont a levendulát vagy friss tengeri szellőre emlékeztető illatokat mindenki szereti.

Az illatok terápiás hatásúak is

Ahogyan már fentebb is írtam az illatok az érzelmeinkre is hatással vannak, hiszen a szagingerek az agyunk limbikus részére érkeznek, ahol az érzelmek, hangulatok, emlékek is találhatók. Amikor ez a terület kap egy megfelelő löketet olyan régi emlékek is a felszínre kerülhetnek, amik már rég elveszettnek látszottak. Ez pedig akár problémák megoldásában is a segítségünkre lehet.

Sőt, akár énünk egy mélyen szunnyadó részét is képesek felkelteni. Egy hölgy nőiességét, egy férfi magabiztosságát vagy egy gyermek bátorságát, hogy ezzel a plusz elemmel egészülhessen kis a személyiségünk és váljon még teljesebbé és szárnyalóbbá.

Egy jó lakberendező él ezzel a lehetőséggel

Most már biztosan Te is látod, hogy a szagok milyen nagy hatással vannak az emberekre, így nem érdemes kihagynod ezt a lehetőséget. Biztos lehetsz benne, hogy megbízóid egy kellemes illat kíséretében még kellemesebbnek találják majd a munkád gyümölcsét. Hálásak lesznek majd érte, hogy még erre is gondoltál.

Tudd meg kinek mit érdemes ajánlanod.

Egy lakberendező a munka megkezdése előtt mindig alaposan megismeri a megbízót vagy megbízókat, így ezt az időszakot bátran felhasználhatod arra, hogy megtudd milyen illat teszi majd még vonzóbbá számára az új otthonát.

Például, ha valaki sokat jár a tengerhez, akkor a tengeri szellő illat kapszula kiváló választás számára, hiszen ahogyan belép a helyiségbe máris egy jól ismert illattal találkozik majd az orra.

Tengeri szellő illat kapszula

Moodo Tengeri szellő

De ha az ügyfeled sokat nosztalgiázik és emlegeti a gyerek korát, akkor a nagymama vaníliás süteménye biztosan mosolyt csal majd az arcára.

Nagymama vaníliás süteménye

Moodo Nagymama vaníliás süteménye illat kapszula

Válogass bátran a különböző illatok közül és tedd ég teljesebbé a szolgáltatásodat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X
[]