Frissítő Illatok

frissítő illatok

Sokan egyértelműen meg tudják nevezni a kedvenc illataikat.

De vajon gondolkoztunk e már azon, hogy megkérdezzük magunktól, miért ezek lettek a kedvenceink?

Briliáns orr

frissítő illatok
friss illóolajok

A szaglásunk az egyetlen érzékszervünk, amely közvetlenül kapcsolódik agyunk érzelmi irányító központjaihoz. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden, amit szaglunk, az közvetlen hatással lehet arra, hogy hogyan érezzük magunkat és hogyan éljük meg a körülöttünk lévő világot. Mindannyiunknak egyedi hangulatai és személyes preferenciái vannak, amelyek naponta változnak, módosulnak. Az illatpreferenciáink is gyakran változnak és fejlődnek az idő előrehaladtával és élethelyzetünk változásával.

Kedvenc frissítő illatunk megtalálása

Az illat nagyon szubjektív. Egyesek például nagyon szeretik a levendula illóolajat, és azt mondanák, hogy ez a legkelendőbb illóolajok egyike. Azt mondják, hogy ez a legjobb olaj az alváshoz, vagy a legjobb illóolaj az irritált bőr megnyugtatására. sokan úgy tartják, hogy az egyik legjobb illatú illóolaj; ez azonban teljesen egyedi nézőpont kérdése. Rengetegen vannak, akik nem szeretik a levendula virágos és gyógynövényes illatát, mert túl soknak érzik, vagy túlságosan émelyítő számukra.

kedvenc illatunk
frissítő illatok

Vannak, akik szeretik a vetiver (indiai szövőfű) illatát. Ennek a trópusi fűnek a gyökerei gazdag, földes és füstös illóolajat adnak. Hasonlóképpen ahogy a levendulánál is tapasztalhatjuk, vannak, akik ezt a mélyen aromaterápiás hatású olajat képtelenek lennének elviselni a környzetükben.  Márpedig a vetiver csodálatos alapillat – hosszú élettartamot és mélységet adhat egy-egy illat keveréknek. Már egy apró csepp ebből a fantasztikus olajból, amelyet virágos vagy citrusos illóolajok keverékéhez adunk, olyan aromás árnyalatot hozhat létre, amely egyensúlyba hozza az egész keveréket.

indiai szövőfű
vetiver

Az aromaterápia valójában a szaglásról, vagyis az illatról szól – az aromák felhasználásával a test, az elme és a lélek nagyobb egyensúlyba kerülhet. Az illóolajok erőteljes eszközök, amelyek segítik ezt a folyamatot.

Frissítő illatok – CITRUS ILLÓOLAJOK

Sokan a felemelő, energetizáló és vidám illóolajokat tartják a legjobb illatúnak és ezek iránt az egyik legnagyobb az érdeklődés is. A citrusfélék illóolajai – narancs, citrom, grapefruit, lime, mandarin stb. – e széles körben elismert kedvencek közé tartoznak.

Friss Illat rezgések illatcsalád >>>

Frissítő illatok – FÁS ILLÓOLAJOK

A fás illatokat is sokan kedvelik, mivel ezek általában érzelmileg földelő és a légzőszerveket támogató hatásúak. Az olyan olajok, mint a cédrusfa, a szantálfa és a fenyő mind ebbe a kategóriába tartoznak.

Frissítő illatok – VIRÁGOS ILLÓOLAJOK

A virágok valószínűleg az egyik legnépszerűbb illóolaj-típus. Az olyan olajok, mint a rózsa, a jázmin és a kamilla a legkeresettebb illóolajok közé tartoznak; ugyanakkor a legdrágábbak közé is tartoznak, és a legértékesebbek között tartják őket számon. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy ezen olajok előállításához hatalmas mennyiségű növényi anyagra van szükség. Például körülbelül 4-5000 kg rózsasziromra van szükség ahhoz, hogy 1 liter rózsaolajat előállítsanak. A virágokból kivont illóolajok általában kiválóan alkalmasak érzelmi támogatás nyújtására, valamint a szív és az elme ápolására. A virágok általában bőrápoló termékekben való felhasználásra is kiválóak, mivel gyakran nyugtató hatással vannak a bőrre.

Kanazawa kerjte virágos illatcsalád >>>

AZ ILLÓOLAJOK FELHASZNÁLÁSA

A legjobb illatú illóolajok kiválasztása ismét csak személyes preferencia kérdése. Ha megtaláltad azokat az olajokat, amelyek valóban a hangulatodhoz szólnak, ideje használni őket.

ILLÓOLAJOK DIFFÚZIÓJA

Ha valakinek az illóolajok világa és az aromaterápia némileg új téma, érdemes átnéznünk az alapokat. A legbiztonságosabb és legegyszerűbb módja annak, hogy megtapasztaljuk az illóolajok jótékony hatását, a diffúzoros illatosítás. Aromaterápiás/eszenciális olaj diffúzor használatával – akárcsak a Moodo – az illóolaj molekulák szétoszlanak a levegőben, és bárki számára előnyösek lehetnek, aki az adott térben tartózkodik. Ez a tökéletes módja a felemelő otthoni környezet megteremtésének. A citrusos illóolajok, mint például a citrom és a narancs, bizonyítottan rendkívül hatékonyan emelik a hangulatot. E citrusolajok fő kémiai összetevői a levegő tisztításában is hatékonynak bizonyultak.

Az illóolajok diffúziója tökéletes módja lehet az egész család egészségének és jólétének támogatására, különösen a megfázás és influenza idején. Néhány illóolaj fajta, például eukaliptusz, fenyő vagy borsmenta illatkapszula használatával a Moodo segíthet a légzőszervek támogatásában.

Ha egyszer megtaláltad a megfelelő illatkapszulát, figyelembe véve az aromatikai preferenciáid és bármilyen fizikai, mentális vagy érzelmi szükségleted, egy olaj jótékony hatásait még tovább fokozhatja, ha egy kiegészítő illóolajjal kombinálod. Ennek érdekében érdemes megismerned komplex illatcsaládjainkat is, hiszen itt egymással harmonizáló és egymás aromaterápiás hatásait erősítő keverékeket válogattunk ki.

ILLÓOLAJOK KEVERÉSE

Bár az illóolajok keverése művészet és tudomány, valójában nem létezik rossz módszer. A legjobb ajánlás, amit tehetünk, azoknak, akik szeretnék elkezdeni az illóolajok keverését, hogy jegyzeteld fel, mit kombináltál mivel, és hogyan tetszett az eredmény.

Az illatkapszulák keverésének előnye aromaterápiás szempontból az, hogy változatosabb összhatást hozhatnak létre, ami viszont átfogóbb alapot biztosíthat bármilyen probléma megoldásához. Így, akkor sem tévedhetsz, ha egyedi illatokat rendelsz tőlünk és tetszés szerint párosítod őket. Ráadásul a Moodo saját applikációján keresztül megjegyzi a kedvenc illatkombinációdat, így valójában, ha a Moodo-t választod, nem lesz szükséged papírra és ceruzára.

ILLÓOLAJOK HELYI ALKALMAZÁSA — HASZNÁLJ VIVŐOLAJAT!

Az illóolajok aromás diffúziója mellett helyileg is alkalmazhatók. Az illóolajok magas koncentrációjúak, ezért mindig győződj meg róla, hogy először hígítod őket vivőolajjal, és kövesd az ajánlott használati és hígítási irányelveket

A növényvilág számos lehetőséget kínál, ha aromás olajokról van szó. Amikor egy olaj terápiás célú felhasználása mellett döntesz, fontos, hogy csak olyan megbízható beszállítóktól származó illóolajokat használj, akik tiszta, hígítatlan illóolajokat biztosítanak. Szánj időt arra, hogy megismerd a birtokodban lévő olajokat. Ülj le velük, szagold meg őket, kutasd őket. Értékeld őket illatuk vagy hatásuk szerint. Még ha nem is a kedvenc illataid, akkor is pozitív hatással lehetnek az életminőségedre.

Írd meg kérdésed kommentben, és kövess minket Facebookon, hogy értesülj legújabb akcióinkról!

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X
[]