Illatosító -Hogyan válasszunk?

milyen illatosítót válasszunk

Ha erre az oldalra érkeztél, biztosan foglalkoztat a kérdés, amely véleményünk szerint ide hozott Téged:

Hogyan válasszunk illatosítót?

Hogyan válassz illatosítót?

Rengeteg illatosítót forgalmazó cég van a piacon, eltérő minőségben és különböző áron gyártanak különböző diffúziós technológiájú illatosítót. Az első kérdés, amelyet felteszünk magunknak, hogy miért is lenne szükségünk otthonunk illatosítására egy elektromos diffúziós eljárással párologtató illatosító készülékre?

A válasz egyértelmű! Aromaterápiás tulajdonságai miatt!

Jó, de milyen illatosítókat ismerünk?

Az illatosító diffúzoroknak 3 fő családja létezik. Ezeket működési elvük alapján különböztetjük meg.

Közülük, van amelyik:

Illóolaj-porlasztással

Illóolaj- párásítással

Enyhe hő hatására illóolaj párologatással

Az illatosítók mindezen fajtájának ugyanaz a célja, amit különböző módokon érnek el. Mégis, az alapelv egyszerű: terjessze az illóolajok molekuláit a levegőbe, hogy belélegezve azokat élvezhessük az előnyeiket.

Milyen illatosítókat ismerünk?

Vegyük szemügyre ezen illatosítók különböző fajtáit egy kicsit közelebbről is, és nézzük meg a pro és kontra érveket.

Porlasztással működő illatosítók
Porlasztással működő illatosítók

Porlasztással működő illatosítók

A porlasztós illatosító diffúzorok csak tisztán, esszenciális formában diffundálják az illóolajokat ellentétben a párásítókkal, amely a molekulákat vízzel keveri. A porlasztós illatósítók diffúziós elve összetettebb, mint az egyszerűbb típusoké. A porlasztós illatosítóban 2 fúvóka nagy sebességgel illóolajokat és levegőt fúj. A légáramlás vízszintesen áramlik az illóolajokra, vagy a Moodo esetében az illóolajokat tartalmazó szilikon golyókra, melynek hatására apró részecskékre vagy cseppekre oszlanak és így jutnak a levegőbe.

  • Miért válasszuk a porlasztással működő illatosítókat?

A porlasztós illatosítók lehetővé teszik az illóolajok terápiás használatát otthoni körülmények között, ez különösen szerencsés az olyan nagy tisztaságú illóolajok esetében, mint amilyeneket a Moodo illat családjaiban is használtunk. A párologtató illatosítókkal ellentétben csak az illóolajok molekuláris részecskéi kerülnek a levegőbe, vagyis nem növelik a páratartalmat. Az illóolaj részecskék kis mérete miatt hosszabb ideig képesek a légkörben tartózkodni, vagyis tovább éreztetik jótékony hatásukat. A porlasztással működő illatosító képes akár a 100 m2-es helyiségek illatosítására is.

  • Mikor ne válasszunk porlasztással működő illatosítót?

Ha például kifejezetten csak a hálószobát akarja illatosítani, akkor a porlasztás zaja megzavarhatja az alvást. Mivel az elektromos illatosító az illóolajjal kevert levegőt egy kis motor segítségével juttatja a levegőbe, ez a motor működés közben folyamatos halk háttérzajt bocsát ki.

Ár: azok az elektromos illatosítók, melyek ezen az elven működnek magasabb árkategóriába tartoznak összetett működési elvük alapján. Ez viszont garantálja a hatékony aromaterápiás működést és a készülék minőségét, valamint tartósságát.

párásító illatosító

Párásító illatosító

A porlasztókkal ellentétben a párásító illatosítók az illóolajokat vízzel való hígítás után keverve szintén porlasztós eljárással juttatja a levegőbe. Az elv egyszerű, a motort az illatosító aljára helyezik, ami nagyon nagy frekvencián rezeg. Ezek a rezgések finom, hideg párává változtatják a vizet. Amikor ez a pára a levegőbe jut az illatosítóból, az illóolajok molekuláit hordozza magával, hogy így diffundálja őket a légkörbe.

  • Miért válasszuk a párásító illatosítókat?

A párásító illatosítók a porlasztós illatosítókra hasonlítanak működési elvüket tekintve. Az illatosítás azonban kevésbé hatékony, mivel az illóolajokat vízzel keverik. Az aromaterápiás hatás időtartama is kevesebb lesz és hatékonysága sem olyan magas, mint a porlasztós illatosítóké. A diffúziós felület nagymértékben változik a különböző modellek között, de ezen illatosítók többsége 30 és 40 m2 közötti területet képes lefedni.

  • Miért ne válasszuk a párásító illatosítókat?

A csökkent terápiás hatás miatt. Vízzel keverve az illóolajok kevesebb ideig maradnak a levegőben. Ezenkívül a párásító illatosítók működésük közben megemelik a helyiség páratartalmát, amely lakásunk típusától függően káros lehet és irritálhatja a légzőrendszert. Az ezekben felhasznált illóolajok minősége nagyon változó, ezért mindig legyen figyelmes és érdeklődjön összetételükről.

párologtató

Illatosító – Enyhe hő hatására illóolajos párologtatással

Az enyhe hő hatására működő illatosítók nagyon egyszerűek. A diffúziós technika egyszerűen abból áll, hogy az illóolajokat alacsony hőmérsékleten, általában mécses segítségével felmelegítik, és az illatanyagok ezután természetesen bejutnak a szoba levegőjébe..

Az illatosító tetején lévő tálkába vizet kell öntenünk melyet pár csepp illóolajjal vegyítünk. Ezután a folyadék felmelegedik és megkezdődik a párolgás.

  • Miért válasszuk ezt az illatosítót?

A hő hatására párologtató illatosítók nem rendelkeznek fejlett technológiával vagy mérnöki megoldásokkal, ezért költségük általában alacsony. Nagyon elterjedtek, ezért szinte bárhol, az összes nagyobb üzletlánc kínálatából beszerezhetők. Ennek az egyszerű működésnek a másik előnye a zajtalan működés, hiszen a diffúzió szinte hallhatatlan.

  • Miért ne válasszuk ezt az illatosítót?

Ezek az illatosítók lehetővé teszik az illóolajok párologtatását egy kis helyiségben (szoba, fürdőszoba, bejárat …). De az illatuk nem tartós és még tűzveszélyesek is. Másrészt, az illóolajok a hatásukat 40 fokig fejtik ki egyenletesen, ha ennél magasabb hőhatás éri őket veszíthetnek jótékony hatásaikból. Mivel a hő szabályozása nem lehetséges ennél az egyszerű mechanikus működésnél, ezért az olajok tartós minősége nem garantálható.

Moodo elektromos illatosító

Moodo Smart Home elektromos illatosító

Az Moodo egy használatra kész kapszulákkal működő porlasztásos illatosító. Az eddig fellelhető illatosítóktól eltérően az Moodo biztonságos, azonnali megoldást kínál, amelynek köszönhetően személyes aromaterápiás foglalkozásokon vehetünk részt a saját otthonunk kényelmében, a nap bármely szakában.

Gondolkodott már azon, hogy a hagyományos párologtatóval túlhevíti az illóolajokat?

A Moodo használatával ezek a kérdések eltűnnek, mert minden kapszula megfelel a szükségleteknek. A porlasztásos eljárás megfelelő diffúziós intenzitással terjeszti, lehetővé téve az illóolajok legfőbb előnyeinek kihasználását.

Minden kapszula tartalmazza az illóolajok szinergiáját, amelyek lehetővé teszik az otthoni aromaterápiát. A tartós illatok eléréséhez elegendő csupán 20-30 percen keresztül használni.

Moodo illatosító

Ha olyan illatosítót keresel, amely garantálja az illóolajok megfelelő használatát, a Moodo megfelel az igényeidnek. Az Moodo nem egy illatosító a szoba illatosítására, hanem az aromaterápiás kezelés különleges lehetőségét kínálja.

Ezenkívül a Moodo egyedülálló módon teszi lehetővé az illatok személyre szabását, hangulatodhoz igazítva. Teljes mértékben testreszabhatod és időzítheted az illatokat Moodo készüléked és az ingyenes applikáció segítségével az aromaterápia optimalizálása érdekében.

Kövessétek Facebook és Instagram oldalunkat, ahol mindig aktuális információkkal, érdekességekkel készülünk nektek.

Ha tetszett ez a cikk, osszátok meg ismerőseitekkel, vagy mondjátok el véleményetek kommentben!

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X
[]