Miért jók az illóolajok?

Az illóolajokat a legtöbben illatosításra használjuk, azonban ennél sokkal többre is alkalmasak. Az illóolajok segítségével betegségeket előzhetünk meg vagy gyógyíthatunk, hiszen hatásukkal nem csak a fizikai testünkre, hanem a lelkünkre is kedvező hatás gyakorolnak.

A Moodo illat kapszulái is illóolajokat tartalmaznak melyek belélegzésével hatást gyakorolhatunk a hangulatunkra. Nézzünk is meg néhány példát a nálunk kapható illatkapszulák közül.

Moodo levendulás illatkapszula.

Levendula illatkapszula.

Levendula

A levendula illóolajáról köztudott, hogy nyugtató hatással van az idegrendszerre, így egy fárasztó és feszült nap után kiválóan ellazulhatunk a segítségével. De a gyerekek esti altatása is lerövidülhet, ha levendulával segítsünk Nekik az elalvásban.

 

 

 

Citrusfélék

A citrusfélék illóolaja energetizáló hatással van a szervezetre, így ha szeretne egy kicsit felpezsdülni érdemes ezt az illatot választani. Egy nyári reggelen munka előtt vagy egy hétvégi baráti összejövetelhez kiváló választás, hiszen képes hozzájárulni a jó hangulathoz.

 

 

 

Rózsa

A rózsaolaj serkenti a dopamin termelést, így kiváló hangulat javító. A stressz, a depresszió és levertség ellen hatékony fegyver. Egy kellemes fürdővel kombinálva segít ellazulni és feldolgozni a problémákat. Sokan azt sem tudják róla, hogy természetes afrodiziákumként is működik.

 

 

Eukaliptusz

Az Eukaliptusz közismert fertőtlenítő hatásáról, mely belélegzés esetén segíthet leküzdeni a betegségeke. Sőt, a megelőzésben is egy nagyon hasznos fegyver. Minden évben akad néhány hét, amikor tobzódnak a bacilusok, amikor szinte minden gyerek beteg lesz 1-2 hétre és a felnőttek zöme sem ússza meg. Ilyenkor érdemes eukaliptusz illóolajjal fertőtleníteni a levegőt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X