Modern Design – lakberendezési tippek

növények a lakásban

Tartalom:

Függő lámpák
Egy kis csillogás
Növények
Öko bútorok
Művészeti alkotások
Hagyj teret
70-30
Padlózat
Modern kiegészítők

Modern Design – lakberendezési tippek

Minden lakástulajdonos szeretne olyan inspiráló belsőépítészeti, vagy lakberendezési megoldásokat létrehozni, amelyek jó első benyomást keltenek a vendégekben és egyben otthonossá teszik az életterünket. Hiszen ezen a helyen töltjük legtöbb időnket, ezért szeretnénk olyanná formálni, ami visszatükrözi személyiségünket.

Ha szeretnénk modernizálni otthonunkat, vagy egy kicsit feldobni a modern lakberendezés jegyében íme pár módszer, amellyel felfrissítheti otthona kinézetét és praktikusan letisztult külsőt kölcsönözhet neki.

Függő lámpák

A világítás a lakberendezés legnagyobb cinkosa. Apróságnak tűnhet a nehéz és hangsúlyos bútorokhoz képest, mégis teljesen meg tudja változtatni a teret. Nem csak azzal, hogy fénnyel tölti meg, hanem formai világával is képes megváltoztatni egy teret. Ha izgalmas és modern irányba szeretnéd alakítani a teret, a függőlámpák lesznek a legjobb választás a modern otthoni enteriőrök megvilágítására. A világítás képes irányítani a vizuális fókuszt.

Egy kis csillogás

Nagyszerű lakberendezési ötlet, amelyet otthonodban alkalmazhatsz, a szemet gyönyörködtető csillogás, például kristály kiegészítők, bronz bútorok, vagy sárgarézből, vagy rozsdamentes acélból készült dekorációs darabok. Ezek a lenyűgöző lakberendezési ötletek játékossá teszik az otthonod és élettel töltik meg.

Növények

A növények nagyszerű módja annak, hogy még otthonosabb, design-osabb legyen a lakás. Ha azt szeretnéd, hogy a letisztultság mellett természetességet, játékosságot sugározzon az otthonod díszítsd belső tereit nagy méretű növényekkel. Rendezz el néhány nagyméretű növényt az előszobában, vagy helyezd el őket a nappaliban. A növények pedig a bútorokhoz képest nem kerülnek sok pénzbe, ezért nagyszerű megoldást jelentenek, ha low-budget költségvetésből szeretnéd feldobni a belső enteriőrt.

Modern Design – Lakberendezési Tippek

Felöltözött falak

A belsőépítészek úgy vélik, hogy a tapéta újra hódít. Hogy modern és mégis izgalmas hatást érjen el, díszítse falait olyan tapétákkal, amelyek vonzó és szokatlan mintákkal és színekkel rendelkeznek. Választhat absztrakt alapformákat, amelyeket a természet ihletett, vagy más színes mintákat, amelyek gyönyörű műalkotássá változtatják a falakat. Sok olyan tapéta kapható, melyek textúráltak és nem csak mintázatukban, de anyagukkal is feldobják a helyiség hangulatát.

Öko bútorok

Nincs is annál hatásosabb, mint környezetbarát darabokkal díszíteni az otthononunkat. Napjainkban, amikor úgy tűnik, mindenki zöldül, tedd otthonod kiemelkedővé a fenntartható és környezetbarát lakberendezési ötletek beépítésével.

Művészeti alkotások

A művészeti alkotások segíthetnek feldobni bármely helyiséget és plusz színt vinni a lakberendezésbe. Vendégeid biztosan elámulnak majd, amikor meglátják ezeket a falon lógó, kifejező darabokat.  Ha minimális költségvetésből próbálod feldobni az enteriőrt, akkor bolhapiacokon és antik kereskedésekben is vásárolhatsz megfizethető, de lenyűgöző alkotásokat és dekorációs elemeket.

Otthoni illatosítás praktikák – cikk

Modern Design – Lakberendezési Tippek

Hagyj teret

Az egyik leggyakoribb tervezési hiba, amit a nem tervezők elkövetnek – különösen a nyitott terek esetében -, hogy túl sok bútort zsúfolnak egy területre anélkül, hogy elegendő helyet hagynának az emberek számára a kényelmes közlekedésre. A leggyakrabban használt átjáróknak otthonodban legalább 90 cm szélesnek kell lenniük – éppen elég szélesnek ahhoz, hogy két ember el tudjon menni egymás mellett.

3

A három határozottan egy mágikus szám, amikor a tervezésről van szó – ahogy a páratlan számok általában. A páratlan számú tárgyak csoportosítása – legyen szó párnákról, vázákról, képekről vagy gyertyákról – arra kényszeríti a szemet, hogy pásztázza a teret, és olyan szintű vizuális érdeklődést kelt, amellyel a szimmetrikus, páros számú elrendezések egyszerűen nem tudnak versenyezni.

Friss nyári illatok a lakásban? – cikk

70-30

Íme egy másik praktikus trükk az arányok helyes megválasztásához és a különböző stílusok kiegyensúlyozásához ugyanazon a téren belül. Garantált karaktert adhat egy helyiségnek, ha annak körülbelül 70%-át egy adott stílusban rendezi be, majd a maradék 30%-ot egy teljesen más stílusban alakítja ki. Így egy nagyrészt hagyományos berendezést feldobhat egy kis kortárs elemmel, vagy fordítva.

Modern Design – Lakberendezési Tippek

Padlózat

Ha ugyanazt a padlóburkolatot használja otthonának különböző helyiségeiben vagy területein, könnyen elérheti, hogy a tér sokkal nagyobbnak tűnjön, mint amekkora valójában. Ha nagy, nyitott terű szobái vannak, szőnyegekkel törje meg a folytonosságot, és ossza fel a teret használat szerint. Ezáltal olyan benyomást kelt, mintha különálló ülő- és étkezőhelyek lennének, amelyek mégis egy nagyobb egész részeként kapcsolódnak össze.

Színválasztás

A három színű séma itt is remekül beválik. Maradjon a 60%-nál a domináns színnél, 30%-nál a másodlagos színnél és 10%-nál a kiegészítő színnél, és nehezen fog hibázni. Ha egy negyedik színt is szeretne hozzáadni a sémához, mindenképp válasszon egy semleges színt.

Könyvespolcok

A lakberendezés művészetének elsajátítása jelenti a különbséget a praktikus tárolás és az esztétikus megjelenés között. Ne zsúfolja túl a helyet, válasszon azonos színű kiegészítőket, és páratlan számban csoportosítsa a tárgyakat. Használja a könyveket tárgyként, és állítsa ki őket vízszintesen és függőlegesen is az érdekesség érdekében. Törekedjen arra, hogy kétharmad részben könyvek, egyharmad részben kiegészítők legyenek, és mindenképpen legyen benne növény, virág is.

fekete

Van egy tévhit, hogy a fekete szín sivárrá teszi a dolgokat, de ez nem kell, hogy törvényszerűen így legyen. A legsötétebb árnyalatot fókuszt adhat bizonyos pontoknak és valójában megnövelheti a térérzetet. A kulcs az, hogy a merész árnyalatot takarékosan használjuk, hogy összefogjuk a rendszert. Egy halvány háttérrel szemben és ismétlődően alkalmazva az általános kontraszt feltűnő hatást kelt, és kétségkívül elegánsan néz ki.

Modern kiegészítők

A modern kiegészítők, vagy okos eszközök remekül feldobják a körülöttük lévő teret. Válasszunk olyat, melynek nem csak külseje érdekes, hanem funkciójával is feldobja a teret maga körül. A Moodo elektromos illatosítója remekül harmonizál a modern otthonok dekorációjával és 100% tiszta illóolajok illatával tölti meg a teret. Az illat apró dolognak tűnik, mégis a lakberendezés láthatatlan koronája, hiszen nem vizuálisan, hanem egy következő érzékre hatva teremt harmóniát körülöttünk.

Ha készülékünk felkeltette az érdeklődésed, ismerd meg jobban!
Kövesd Facebook oldalunk, ha értesülni szeretnél akcióinkról, híreinkről!

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X
[]