Aromaterápia a Moodo illatosítóval

Eukaliptusz aromaterápia

Az aromaterápia a különféle illóolajokkal való orvoslás tudománya.


Az illóolajok olyan tömény, esszenciális zsírban oldódó folyadékok melyeket növényekből vonnak ki speciális eljárással. De gondoltatok- e már arra, hogy maguk a növények hogyan állítják őket elő?!

Az aromás növények fotoszintézis által magukba szívják a napfényt, a gyökereiken keresztül a talajból az ásványi anyagokat és a természet erejét, majd ebből az elegyből alkotják meg az illóolajokat.

Mi emberek pedig a növény különböző részeiből más-más eljárás alkalmazásával kivonjuk őket, általában vízgőz segítségével, vagy hidegsajtolással.

Az elnevezéssel ellentétben az illóolajok nem valódi olajok, hiszen az olajok zsíros nyomot hagynak maguk után, és nem illannak el szobahőmérsékleten sem, az illóolajok viszont igen könnyen párolognak, és nem hagynak nyomot nem maguk után.

Aromaterápia: Felhasználási módok!

Az aromaterápiában az illóolajokat, illatokat rendkívül széles skálán alkalmazzuk, spirituális és rituális célokra és éppúgy jelen vannak a gyógyszeriparban, a kozmetikai iparban, vagy élelmiszeriparban is. Az illóolajok jótékony hatásait időről-időre tudományos kutatásokkal is igyekszenek alátámasztani. Ezek a kutatások részben azt állítják, hogy a szaglás és az agy bizonyos területei – amelyek például az érzelmekért, vagy a memóriánkért felelősek – összeköttetésben vannak, az illóolajokban lévő molekulák pedig stimulálják őket és így fejtik ki kedvező hatásukat az egészségünkre, közérzetünkre. Az illatok / szagok életünk minden percében jelen vannak körülöttünk, csupán nem mindig figyelünk rájuk oda.

Aromaterápia: Kik használták először?

Elsőként az egyiptomiak voltak azok, akik az illatokat módszeresen, aromaterápiában alkalmazták, illetve a temetkezésben is felhasználták baktériumölő hatásukat.

Kínában és Indiában pedig már a gyógyászatban is felhasználták őket. Vagyis évezredekre visszanyúló történelme van az illóolajok felhasználásának,
minden történelmi korban megjelentek különböző hagyományokhoz, szokásokhoz kapcsolódóan.

Mivel az illóolajok előállításához rengeteg növényt kell felhasználni – például egy csepp rózsaolaj elkészítéséhez 40-60 fej – rózsára van szükség, ezért korábban a történelemben ez a luxus csak a gazdagok kiváltsága lehetett, de mára már – olyan remek termékeknek köszönhetően, mint amilyen a Moodo is -, bárki számára elérhetővé vált az aromaterápia, a saját otthonában is.

Minden illóolaj más-más hatással van a közérzetünkre, valamely illatok élénkítő hatásúak, míg mások inkább nyugtatóan hatnak idegrendszerünkre és csökkentik a stresszt, aminek a legtöbben nap, mint nap ki vagyunk téve.

Ennek megfelelően mi a Moodo-nál kifejlesztettünk különböző illatkollekciókat, az alábbi illóolajok felhasználásával, így ezentúl az aromaterápia a mindennapjaink része lehet ügyfeleink otthonában.

Milyen hatással vannak ránk az illatok?

Az eukaliptusz például segít enyhíteni a megfázás tüneteit és tisztítja légutakat, a zsálya pedig hatásos a depresszió és szorongás ellen. A tömjén például hangulatemető hatású, serkenti a gondolkodást, emeli az energiaszintünket, a citromolaj egyaránt jó hatással van a légutakra és hangulatunkra is.

Ezeket az illóolajokat az Ashram Fürdő illatcsomag tartalmazza.

A kardamom illóolaj összetéveszthetetlen aromájával általános serkentő, frissítő hatást vált ki, gyakran összetevője különböző parfümöknek, így remek választás az enteriőr illatosítására. A pézsma édes illata afrodiziákumként hat, és segít az ellazulásban, a legdrágább illatanyagok egyike. A jasmin sambac oldja a feszültséget, erősíti intuitív beleérző képességünket. A vaníliaolaj pedig tökéletes relaxációhoz.

Ezeket az olajokat az Oriental Delights illatkollekcióban találhatod meg.

A fahéj fertőtlenítő és élénkítő hatású illat, használják még erőtlenség, aluszékonyság és depresszió kezelésére. A feketebors illóolaja is energetizál és csökkenti a feszültséget, a dió édes illata pedig erősbíti az előzőek felsorolt hatásait.

Ezeket az olajokat az Ételek & Fűszerek illatkollekcióban találod meg.

A narancsolaj stimuláló hatással van az agyra, és energetizáló hatással a testre, így segít minket a fáradság legyőzésében. Az ambrette mag olaj étvágygerjesztő illata remek választás lehet például az otthonunk étkezőjének, vagy aktív helyiségeinek illatosítására. A grapefruit olaj, friss citrusosságával segít felpörögni, egy nehezen induló napon.

Ezeket az olajokat a Cozzzy illatkollekcióban találod meg.

A rózsaolaj az egyik legdrágább olaj a világon és az egyik legnemesebb fajta, évezredek óta használják az aromaterápiában pozitív pszichológiai és testi hatásai miatt, segít a megnyugvásban, az illaton keresztül harmonizálja testünket és szellemünket. Kivételes szinergia a rózsaolaj és a valódi rózsa között. Az indiai szantálfa balzsamos illata érzéki hangulatot teremt, ahol használják.

Ezeket az olajokat többek között a Kanazawa Kertjei illatkollekcióban találod meg.

A Moodo illatkapszulái 100%-ban természetes esszenciális illóolajokkal telítettek, nem tartalmaznak alkoholt és a megüresedett kapszulák újrahasznosítható műanyagból készülnek, hogy ezzel is óvjuk környezetünket.

Miért válaszd a Moodo illatait?

Anyavállalatunk 35 éve a legfőbb beszállítója – globálisan, nemzetközi szinten – a parfümgyárak 99%-nak. Drákói szigornak, igen magas követelményeknek kell megfeleljen egy parfümgyár beszállító. Anyavállaktunk ennek már 35 éve tesz eleget, ezek az illóolajok merülnek a Moodo készülékekbe is, így a Moodo illatosítók számodra egy remek választás.

Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

top
X
[]